Sådan finder du et godt domæne

Det kan være svært at finde det helt rigtige domæne til din nye hjemmeside, når der er så mange, der allerede er taget. Det skal gerne være lidt kreativt, catchy og man skal gerne kunne se en sammenhæng mellem det, du skriver om eller tilbyder af services eller produkter, og navnet på dit domæne. Det gælder om at være kreativ, men heller ikke for kreativ, så det ikke er til at finde eller stave til. Et godt tip er bl.a. at undgå bogstaver som æ, ø og å, hvis du gerne vil appellere til udenlandske læsere eller kunder også. Det er også en god idé, at undgå disse tre bogstaver på grund af, at der kan opstå problemer med hjemmesiden og programmeringen af den.

Dit eget navn

Hvis din hjemmeside eller blog handler om dig og det, du foretager dig eller emner, der optager dig, kan det være oplagt at bruge dit eget navn, når du skal have dig et domæne. Der kan dog forekomme komplikationer i at få dit eget domæne, når dit eget navn indgår i det, hvis det er et meget almindeligt navn du har. Peter Hansen er f.eks. et meget almindeligt dansk navn, som derfor kan være svært at kræve under et domæne.

Vær kreativ

Det sjoveste er at eksperimentere med navnet på sit ønskede domæne. Lad dig f.eks. inspirere af din yndlingsfilm, en replik fra en tv-serie eller en sang, hvor ordene passer til det, du vil skrive om på din hjemmeside eller blog.

Tjek om dit domæne er ledigt

Når du har fundet frem til et domæne eller måske har flere eksempler på, hvad du kunne forestille dig, at dit domæne skal hedde, bør du derefter tjekke om dit domæne overhovedet er ledigt. Hvis det ikke er ledigt, må du derefter forsøge dig med det næstbedste og se om det er ledigt, indtil du kan få lov til at bruge det navn, du finder frem til.